امروزه طراحی و ساخت اپلیکیشن به امری مهم و حتی ضروری در توسعه بسیاری از کسب و کارها طلقی می شود.همانطور که در ادامه مطلب به اهمیت طراحی و ساخت اپلیکیشن می پردازیم میبینیم که با پیشرفت تکنولوژی بخش عمده انسان ها این روزها از گوشی موبایل،تبلت و دستگاه های هوشمند مدام استفاده می کنند و بسیاری از کارهای روزمره خود را از طریق آن و نرم افزارهای کاربردی که تلفن ها در اختیارشان قرار می دهند انجام می دهند.
با نفوذ این دستگاه های هوشمند در بین عموم مردم و تعداد بی شمار اپلیکیشن های کاربردی موجود در آن باعث شده بسیاری از مشاغل به فکر طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل و استفاده از آن در جهت ارتباط با مشتری و بالا بردن در آمد بی افتند.از طرفی روز به روز بر تعداد کاربران این دستگاه های هوشمند اضافه می شود.صاحبین مشاغل حرفه ای برای ارائه خدمات خود به بهترین شکل به راه اندازی طراحی و ساخت اپلیکیشن می پردازند چرا که گاهی حجم موفقیت از طریق طراحی و ساخت اپلیکیشن به حدی می رسد که تمامی کارها و ارائه خدمات و تمامی امور انجامی در راستای کار خود فقط از طریق نرم افزار یا اپلیکیشن انجام می شود.
پیش از هر اقدامی باید هدف از طراحی اپلیکیشن مشخص شود،یعنی این نرم افزار برای کدام نیاز کاربرمان طراحی شده است؟به دلیل تنوع و زیاد بودن تعداد نرم افزارها باید وجه تمایزی بین اپلیکیشن شما با سایر رقیبان باشد که کاربر را به شما جذب کند پس حوزه فعالیت اپلیکیشن باید مشخص شود تا بتواند محتوا و ساختار کلی آن با هدف اصلی مطابق باشد.
عمده ترین موردی که می تواند یک اپلیکیشن را موفق سازد انتخاب نام و آیکون مناسب است که این شکل ظاهری باعث جلب نظر کاربران قرار میگیرد.که به نوعی باید با زمینه کاری سازگار باشد و به موضوع آن نزدیک باشد.
نکته:تلفن های همراه امروزه قادرند اپلیکیشن تازه نصب شده را آنالیز و اگر میزان باتری مصرفی آن برنامه زیاد باشد را به کاربر اطلاع دهند.یک اپلیکیشن کارآمد باید بهینه طراحی شود تا حجم کمی از باتری را مصرف کند و همچنین فضای کمتری را اشغال کنند.
با گسترش چشم گیر استفاده از موبایل و همچنین تعداد بی شمار اپلیکیشن های موبایل تحول عظیمی در دنیای کسب و کار ایجاد شده. در میان این اپلیکیشن ها تفاوت هایی وجود دارد و ممکن است نامی از اپ های تحت وب و یا نیتیو شنیده باشید که در ادامه به آنها و تفاوت میان آنها می پردازیم.
طراحی اپلیکیشن تحت وب:این نوع اپلیکیشن ها بر پایه سایت های واکنش گرا(رسپانسیو) طراحی شده و به نسبت اپلیکیشن های نیتیو(جاوا یا سویفت) سرعت پایین تری دارن ولی از لحاظ پیاده سازی توسط برنامه نویسان سرعت بیشتری دارند و معمولا دسترسی های محدودتری در گوشی های هوشمند همراه دارند.
طراحی اپلیکیشن های نیتیو( با استفاده از جاوا و سویفت):این اپلیکیشن ها با زبان های پیشنهادی هر سیستم عامل طراحی می شود و از لحاظ عملکرد سرعت بهتری خواهند داشت که زبان پیشنهادی سیتم عامل اندروید جاوا و زبان پیشنهادی سیتم عامل آی او اس سویفت می باشد معمولا از لحاظ زمانی این اپلیکیشن به نصبت اپلیکیشن های تحت وب بیشتر خواهد بود با این تفاوت که عملکرد و ظاهر بهتری را به کاربر ارائه می دهد.
و خیلی موارد دیگر که قبل شروع یا در زمان پیاده سازی پروژه با توجه به نیاز کارفرمایان به اپلیکیشن اضافه یا کاسته خواهد شد همگی این پامترها ذر قیمت طراحی و ساخت اپلیکیشن موثرند.
نتیجه گیری
در این مطلب سعی شد بطور خلاصه به شرح موضوعاتی در عنوان های طراحی و ساخت اپلیکیشن ،هدف از ساخت آن،مزایای ذاشتن اپلیکیشن در هر کسب و کار و همچنین روند تولید و پیاذه سازی و عوامل تاثیر گذار در قیمت ایجاد آن بپردازیم.از اینرو متوجه شدیم که با توجه به افزایش استفاده از گوشی همرا ، تنوع در اپلیکیشن ها زیاد بوده و مهم تر از آن با وجود دو نوع سیتم عامل مهم در گوشی ها که یکی اندروید و ذیگری آی او اس برای گوشی های آیفون می باشد تمامی اپلیکیشن ها در این ۲ نسخه تولید و قابل دسترس کاربران قرار میگیرند.ذر انتها نیز با تفاوت میان اپلیکیشن ها پیشنهاد می کنیم برای کسب و کارهای نوپا از اپلیکیشن های تحت وب استفاده نموده ودر مراحل بعد آن را به اپلیکیشن های نیتیو ارتقا دهند.