گروپ دیزاین | ارائه دهنده خدمات نوین

ساخت اپلیکیشن با فلاتر

 ۵ خرداد ۱۳۹۹

ساخت اپلیکیشن با فلاتر

شاید برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید که فلاتر چیست و چه کاربردی دارد؟ از این رو در این بخش از گروپ دیزاین ابتدا به توضیح اینکه فلاتر چیست؟ از کجا امده و علت محبوبیت ان می پردازیم.

تاریخچه فلاتر

فریموورک متن باز فلاتر (Flutter ) توسط گوگل برای اولین در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد. این فریموورک به برنامه نویسان و توسعه دهندگان این امکان را می دهد که با یک بار نوشتن کد خروجی مخصوص اندروید و iOS برای اپلیکیشن خود بگیرند. در حال حاضر فلاتر امکان طراحی برنامه برای تمام پلتفرم های موبایل, وب و دسکتاپ را دارد. نکته مثبت فلاتر نسبت به فریموورک های چند سکویی مثل زمارین و فون گپ خروجی Native اپلیکیشن می باشد به عبارت دیگر میان اپلیکیشن اندرویدی که با فلاتر توسعه داده می شود یا جاوا هیچ فرقی وجود ندارد. زبان مورد استفاده در فریموورک Flutter  زبان توسعه یافته توسط گوگل به نام دارت Dart می باشد که یک زبان شی گرا و سطح بالا با شباهت به جاوا می باشد. همچنین گوگل اطلاع داده است که در آینده زبان دارت و فلاتر به عنوان بستر اصلی توسعه برای سیستم عامل فیوشا مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در ادامه با هم به بررسی ویژگی های مختلف فریموورک فلاتر خواهیم پرداخت.

خدمات برنامه نویس فلاتر

  • طراحی انواع اپلیکیشن های سریع، کم حجم و با رابط گرافیکی زیبا
  • طراحی انواع اپلیکیشن های فروشگاهی
  • طراحی انواع اپلیکیشن های کاربردی

 

مزایای استفاده از فلاتر برای طراحی اپلیکیشن موبایل چیست؟

فلاتر فریم ورکی مخصوص بر اساس زبان برنامه نویسی دارت است که برای طراحی انواع اپلیکیشن های موبایل به وجود آمده است. از این رو این فریم ورک فرایند طراحی را بهینه و آسان تر کرده است و سرعت تولید یک اپلیکیشن را افزایش می دهد. در عین حال تمام استاندارد های مدرن تولید یک اپلیکیشن در این فریم ورک وجود دارد. چرا که اپلیکشین تولید شده کاملا استاندارد است و مشکلات بسیار کمتری در مقایسه با سایر روش های برنامه نویسی اپلیکشین ایجاد می کند.

محبوبیت فلاتر به سرعت در حال افزایش است. از آن جا که این زبان توسط شرکت معتبر و قدرتمند گوگل ارائه شده است و پشتیبانی می‌ شود و نسبت به همتایان خود سرعت بسیار بالا تری دارد، برنامه نویسان زیادی را به سمت خود جذب کرده است. حتی کسانی که سابقه توسعه اپلیکیشن موبایل را ندارند، به علت سادگی توسعه این زبان و شباهت آن به سایر زبان ‌های برنامه نویسی شیءگرا جذب این فریمورک شده اند.

محبوببیت فلاتر چقدر است؟

فقط یک ماه بعد از انتشار اولین نسخه پایدار از فلاتر ، تعدادی بیش از ۵۰ هزار ستاره برای این پروژه جدید گوگل در گیت هاب ثبت شد. همینطور در یک نظرسنجی آنلاین که توسط تیم تحقیقاتی فلاتر انجام شد، ۹۳% شرکت‌کنندگان اعلام کردند که از این فریم ورک “بسیار راضی” و “راضی” هستند. این عدد نسبت به ۹۲% که در جولای ۲۰۱۸ ثبت شده بود ۱% بالاتر است.

بازار اصلی محصولات اندرویدی Google play store می ‌باشد و اپل هم از مارکت اختصاصی خود به نام App Store استفاده می ‌کند. در طول مقاله گفتیم که فلاتر خیلی محبوب نیست و حالا با آمار و ارقام آن را ثابت می‌کنیم. تا امروز ۵% برنامه های منتشر شده در گوگل پلی و اپ استور با فلاتر ساخته شده‌ اند. فلاتر هم برای iOS استفاده می ‌شود هم برای Android و ۸۱% برنامه نویسان پروژه های خود را برای هر دو پلتفرم منتشر کرده ‌اند. اما در یک اقدام عجیب نزدیک به ۱۲% برنامه ها فقط برای اندروید و ۷% آنها فقط برای iOS ساخته شدند. به نظر می ‌رسد این گروه از برنامه نویسان بیشتر در حال تست فلاتر بودند.

 

ساخت اپلیکیشن با فلاتر ساخت اپلیکیشن با فلاتر

  • توسعه سریع اپلیکشن

    فلاتر به سبکی و به گونه ای طراحی شده است که به سرعت بتوان اپلیکیشن را در آن توسعه داد. فلاتر از hotreload استفاده می کند به اینصورت که با تغییر کد و ذخیره فایل مربوطه به سرعت و در چند ثانیه تغییرات مربوطه در emulator یا تلفن همراه قابل مشاهده است.

  • رابط کاربری زیبا و منعطف

    ویجت ‌های فلاتر قابلیت کنترل هر پیکسل از صفحه نمایش را به ما می دهد. تنوع بالای ویجت ‌ها و امکان سفارشی سازی هر کدام امکان طراحی صفحات زیبا را فراهم کرده است.

  • کارایی و سرعت اجرای زیاد

    فلاتر بدون واسطه به زبان native اندروید و آی او اس کامپایل می ‌شود. در واقع فلاتر تنها زبان توسعه اپلیکیشن است که به زبان جاوا اسکریپت تبدیل نمی‌ شود و همین امر سبب شده که سرعت اجرای بالاتری نسبت به همتایان خود React-Native و Xamarin داشته باشد.

  • سورس باز و قابل دسترس

    سورس فلاتر در گیت ‌هاب در دسترس است و محبوبیت آن به سرعت در حال افزایش است. به طوری که در عرض چند ماه از رتبه زیر ۱۰۰ خود را به رتبه زیر ۱۰ پر طرفدار ترین سورس های گیت‌ هاب رسانده است.

  • سادگی زبان برنامه نویسی

همانطور که گفته شد زبان برنامه نویسی فلاتر دارت است که توسعه روی این زبان شیءگرا بسیار آسان است. و از قابلیت ‌های زبان های برنامه نویسی شیء گرا از جمله Garbage Collection پشتیبانی می‌ کند.

  • یک چهارچوب مدرن

به راحتی رابط کاربری خود را با فلاتر برای هر پلتفرم یا چیدمان با ویدجت های مختلف در فلاتر پیاده سازی کنید. با Api های قدرتمندی که فلاتر نظیر انیمیشن ها،تشخیص تاچ، افکت های گرافیکی و… در اختیار شما قرار می دهد چالش های UI را به سادگی حل کنید.

  • دسترسی به قابلیت ها و ‌SDK های بومی Android و IoS

برنامه خود را از طریق Platform APIS , 3rd Party با زبان های بومی هر سیستم عامل مرتبط کنید. فلاتر این امکان را فراهم می کند که از Java ، Swift ، Objective C به عنوان یک ۳rd Party برای نرم افزار خود استفاده کنید.

  • توسعه برنامه یکپارچه

فلاتر ابزار ها و کتابخانه هایی در اختیار شما می دهد تا به راحتی بر روی IOS و Android ایده های خود را پیاده سازی کنید. حتی اگر شما تجربه پیاده سازی اپلیکشین برای این دو پلتفرم نداشته باشید. همچنین اگر شما یک توسعه دهنده Android یا IOS هستید می توانید از فلاتر برای لایه View آپ خود استفاده کنید و لایه های دیگر را به عهده زبان های موجود دیگر همچون Java / Swift / ObjC / Kotlin بسپارید.

 

0 0 vote
Article Rating
مشترک ها
به من اطلاع بده
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
1
1
1
 مطالب مرتبط
گفتگو از طریق واتس آپ