در این مبحث از گروپ دیزاین به معرفی و آموزش برنامه نویسی لاراول می پردازیم.
لاراول فریم ورکی مبتنی بر معماری MVC است. این فریم ورک امکانات هوشمندی در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد و برنامه نویسی را برای آن ها لذت بخش تر میکند. آموزش برنامه نویسی لاراول برای برنامه نویسانی که با زبان PHP آشنایی دارند، بسیار آسان خواهد بود.
این فریم ورک در بین سایر فریم ورک های PHP از امنیت و سرعت توسعه بیشتری برخوردار است. از طریق لاراول شما قادر خواهید بود بدون اینکه تغییری در کدهای اصلی ایجاد کنید، عملکرد بسیاری از بخش ها را تغییر دهید. لاراول کتابخانه های بسیار متنوعی دارد و از اغلب کتابخانه های فریم ورک سیمفونی نیز استفاده می کند. همچنین این فریم ورک سرویس های مختلفی را برای برنامه نویسان ارائه می دهد. به عنوان مثال سرویس هایی همچون تأیید هویت، دسترسیهای کاربران، کنسول Artisan، پرداخت و صورتحساب، کش، مجموعهها و … تنها گوشه ای از سرویس هایی است که این فریم ورک در اختیار برنامه نویسان قرار می دهد.
در این قسمت مقدمات و محیط برنامه نویسی برای شروع آموزش لاراول را پیاده سازی میکنیم
در این جلسه از گروپ دیزاین در مورد شی گرایی و موارد اون صحبت می کنیم. در ابتدای جلسه در مورد visibility خاصیت ها و نحوه استفاده اونها صحبت می کنیم. در ادامه به ارث بری و کاربرد های اون در برنامه های بزرگ می پردازیم و در نهایت مبحث interface ها رو آموزش میدیم تا برای کلاس ها قرارداد هایی رو پیاده سازی کنیم که باید از این قرارداد ها پیروی کامل بکنند.
در این جلسه در مورد شی گرایی و موارد اون صحبت می کنیم که همچون صحبت های ذکر شده در بالا انجام می شود.
در این جلسه در مورد کلاس های abstract و استفاده اونها و هم چنین تفاوت اونها با interface ها صحبت می کنیم. در ادامه در مورد فیلد ها و متدهای static صحبت می کنیم و در انتها trait ها رو بررسی می کنیم.
در این جلسه ساختار دایرکتوری های پروژه ای که با laravel ایجاد شده رو بررسی میکنیم . در ادامه به بحث migration ها و کاربرد آنها در مدیریت جدول های دیتابیس می پردازیم
در برنامه های وب اپلیکیشن یه قسمتی وجود داره برای کنترل و هدایت درخواست های کاربران که بهش میگن مسیر یابی . این مسیر یابی در واقع آدرس هایی رو تعریف میکنه که کاربر میتونه از اونها اطلاعات بخونه یا اطلاعات بفرسته.
آموزش برنامه نویسی لاراول هم به عنوان یک فریمورک پیشرفته از یک سیستم routing قوی و ساده استفاده می کنه که در این جلسه کامل به اون می پردازیم
طراحی برنامه های تحت وب یکی از مهم ترین بخش های برنامه view ها هستند. view ها بخش خروجی سایت و مواردی که کاربر نهایی می بینه رو هندل میکنه. از بخش پنل کاربری و مدیریت گرفته تا بخش خروجی اصلی سایت که اطلاعات در اونجا نمایش داده میشه. در این جلسه با استفاده از موتور قالب Blade این قسمت از برنامه رو مدیریت می کنیم.
controller ها وظیفه اصلی مدیریت درخواست ها رو بر عهده دارند و این درخواست ها در بخش های مدیریت و سمت کاربر باید به صورت جداگانه پیاده سازی بشه. در این جلسه این نوع پیاده سازی رو آموزش بدیم تا کدهای بهتری رو برای کنترلر ها اموزش داده می شود.
برای ذخیره سازی داده ها در جدول های دیتابیس از model ها می شود که وظیفه برقراری ارتباط با دیتابیس و مدیریت تراکنش ها و کوئری ها را بر عهده دارند. در لاراول مدل ها توسط کلاس های خاصی تعریف شده که متد ها و ویژگی های خاصی دارند که در این جلسه بررسی می شوند.
اعتبار سنجی داده های فرم ها همیشه از دغدغه های توسعه دهندگان وب بوده و دردسر های خودش رو داشته. فریمورک های پیشرفته مثل laravel به راحتی این موارد رو هندل می کنن. آموزش برنامه نویسی لاراول با بحث اعتبار سنجی فرم های لاراول آشنا می شیم و موارد مختلف اون بررسی می شه.
در بحث اعتبار سنجی داده ها در جلسه قبل با استفاده از متد validation در کنترلر این کارو انجام دادیم و در این جلسه ی اموزشی با FromRequest ها آشنا میشیم که کد های اعتبار سنجی رو از بخش کنترلر ها جدا میکنه و هم چنین قابلیت استفاده مجدد در بخش های دیگه رو بهمون میده.
در نمایش لیست کاربران به یک سری عملیات ها نیاز داریم که برای هر نفر به صورت جداگانه اتفاق میفته. حذف کردن و ویرایش و … نمونه هایی از این عملیات ها هستند. در این بخش در این مورد صحبت می شود و عملیات هایی رو در بخش لیست کاربران پیاده سازی می کنیم.
در ادامه جلسه ی قبلی در مورد اضافه کردن عملیات هایی به لیست کاربران قصد داریم بخش ویرایش کاربر رو تکمیل کنیم. در این قسمت از آموزش مواردی رو برای به روز رسانی کلمه عبور خواهیم گفت و هم چنین اعتبار سنجی فرم ویرایش کاربر رو هم آموزش میدیم.
در این قسمت از آموزش برنامه نویسی لاراول لیست فایل ها در بخش مدیریت رو نمایش داده می شود. نمایش اطلاعات بخش های مختلف در بخش ادمین به صورت روتین انجام میشه. در ادامه هم فرم اضافه کردن فایل جدید رو اموزش می بینید که نکات تکمیلی اون در جلسه بعدی مطرح میشه.
ذخیره سازی فایل های و هندل کردن اونها همیشه یکی از مهمترین بخش های در برنامه های وب بوده.
بخش طرح های اشتراکی برای خرید و دانلود فایل ها رو پیاده سازی کنیم. بخش های مختلف شامل لیست طرح ها و اضافه و حذف کردن طرح ها در این بخش پیاده سازی میشه.
علاوه بر بحث طراحی های اشتراکی برای فروش فایل از طرح پکیج های فایل هم استفاده می کنیم. این بخش در مورد پیاده سازی بخش پکیج ها و هم چنین رابطه های چند به چند (پکیج و فایل) صحبت می شود.
اطلاعات مرتبط با پکیج ها و فایل ها در جدول مربوطه به این بخش مرتبط خواهد شد. روش دریافت اطلاعات مرتبط با متدهای مربوطه و آشنایی با متدها attach , detach و symc رو در این جلسه آموزش داده می شود.