گروپ دیزاین | ارائه دهنده خدمات نوین

آموزش برنامه نویسی با فلاتر

 ۲۸ خرداد ۱۳۹۹

آموزش برنامه نویسی با فلاتر

در این بخش از گروپ دیزاین قصد داریم درباره آموزش برنامه نویسی با فلاتر و هر انچه که علاقمندان برنامه نویسی نیاز به آن دارند را برایتان شرح می دهیم.

درباره دوره آموزشی

اگر علاقه دارید برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS اپلیکیشن طراحی کنید ولی زمان لازم برای یادگیری دو زبان مختلف و ندارید به شما فریموورک فلاتر و آموزش برنامه نویسی با فلاتر پیشنهاد می کنم.

فلاتر ( Flutter ) فریموورکی هست که توسط گوگل ارائه شده است و به کمک آن می توانید اپلیکیشن های کاملا نیتیو Native برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS طراحی کنید.

تفاوت فلاتر با فریموورک های چند سکویی مثل زامارین و فون گپ در تولید کد Native می باشد که همین ویژگی باعث می شود اپلیکیشن هایی که در فلاتر ساخته می شوند از نظر سرعت و بهینه بودن تفاوتی با اپلیکیشن های زبان جاوا و سویفت نداشته باشند.
با استفاده از آموزش برنامه نویسی با فلاتر و فریمووک فلاتر شما فقط یک بار کد نویسی انجام می دهید و سپس می توانید دو خروجی برای اندروید و آیفون تهیه کنید که تاثیر فوق العاده ای در صرفه جویی وقت و سرمایه شما یا سازمان مورد نظر دارد.

فلاتر از زبان برنامه نویسی Dart استفاده می کند که توسط گوگل طراحی شده است.

گر برنامه نویس جاوا یا سی شارپ هستید خیلی زود می تونید این زبان و یاد بگیرید و در آموزش برنامه نویسی با فلاتر موفق شوید. اگر هم سابقه برنامه نویسی ندارید به هیچ عنوان نگران نباشید چون تمام پیش نیاز های مورد نیاز برای یادگیری این زبان و در این دوره میتونید به آسونی آموزش ببینید.

این مقاله از گروپ دیزاین آموزش برنامه نویسی با فلاتر هست که به یادگیری اصول اولیه فلاتر می پردازد. در این دوره با مفاهیم پایه و شی گرایی زبان برنامه نویسی دارت آشنا می شوید و بعد از آن وارد بخش فلاتر خواهیم شد که از مطالب پایه و ابتدایی شروع میکنیم. با ما همراه باشید.

به شما قول می دهم که با یکبار امتحان کردن فلاتر Flutter دیگر جدایی از آن برای شما سخت باشد.

سرفصل های آموزش برنامه نویسی با فلاتر

  • حاصل دوره
  • توانایی در برنامه نویسی به زبان دارت و تسلط به فریموورک Flutter
  • پیش‌نیاز
  • آشنایی با کامپیوتر

تاریخچه فلاتر و علت استفاده از آن

برای قدم اول باید ببینیم flutter چی هست

Flutter  یک فریمورک متن باز هست که توسط کمپانی گوگل در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و در حال حاضر stable شده و طرفداران زیادی پیدا کرده به طوریکه بسیاری از native کارها، حداقل یکبار تستش کردن.

زبان برنامه نویسی فلاتر، دارت هست. اگر تجربه کار کردن با زبان های #c و java رو داشته باشین راحت تر میتونین dart رو یاد بگیرین. زبان دارت قابلیت های زیادی رو به فلاتر میده که مقداریش رو براتون شرح میدیم.

در قدم دوم باید مزیت های flutter رو بررسی کنیم تا ببینیم ارزش یاد گرفتن رو داره یا نه

مزیت های آموزش برنامه نویسی با فلاتر

  • در فلاتر، به راحتی می تونید با سرعت بالا تغییراتی که در سورس برنامه میدید رو ببینید و دیگه نیازی نیست هر دفعه  منتظر کامپایل های زمان گیر بشید. خیلی سریع تغییرات در سورس کد اعمال میشه و از اون سمت در امولاتور عملکرد برنامه تغییر پیدا میکنه!
  • یک بار کدنویسی کنین و برای اندروید، آی او اس، وب، دسکتاپ و… به راحتی خروجی بگیرید
  • خروجی اپ هایی که می گیرید نیتیو (Native) خواهد بود لذا راندمانش بالاست.

طراحی رابط کاربری (UI)  در فلاتر:

به دلیل معماری لایه ای که در فلاتر وجود داره، می تونین رابط های کاربری زیبا، انعطاف پذیر و کاملا سفارشی رو طراحی کنین. همچنین فلاتر میتونه به ویژگی های بومی مربوط به پلتفرم های android و ios دسترسی پیدا کنه. مثلا شما میتونین  ui یک اپلیکیشن رو با flutter بنویسین و بقیه لایه های برنامه رو به زبان های دیگه مثل Java ،Swift ، ObjC و  Kotlin بسپارین لذا دست تون کاملا باز هست…

فلاتر به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از محبوب ‌ترین فریمورک ‌ها برای توسعه اپلیکیشن ‌های چند پلتفرمی موبایل است. اغلب توسعه‌ دهندگان اندروید و iOS امروزه بر این باور هستند که این فریمورک از بسیاری از فریمورک ‌های چند پلتفرمی رقیب مانند React Native و NativeScript سریع‌ تر است و جایگزین مطمئن ‌تری برای سال‌ های آتی محسوب می ‌شود.

خود گوگل نهایت تلاش خود را کرده است تا هر چه می ‌تواند توسعه‌ دهندگان بیشتری را به این فریمورک جذب کند. برای نمونه در کنفرانس I/O امسال، گوگل چند جلسه بررسی عمیق برگزار کرد که بر روی توسعه اپلیکیشن ‌های سازگار با متریال دیزاین با استفاده از فلاتر تمرکز داشت. در طی یکی از این جلسه ‌ها، گوگل اعلام کرد که فلاتر در حال تبدیل شدن به یکی از پلتفرم‌ های درجه یک برای توسعه متریال دیزاین است.

ما در یک سلسله آموزش‌ ها تلاش می‌ کنیم تا روش توسعه برنامه ‌های اندروید را به کمک فلاتر به شما آموزش دهیم. در این راهنما که نخستین مورد از این سلسله آموزش‌ ها محسوب می‌ شود، بر روی ویجت‌ های فلاتر تمرکز می ‌کنیم که در واقع بلوک ‌های تشکیل دهنده اپلیکیشن ‌های فلاتر هستند.

آموزش برنامه نویسی با فلاتر آموزش برنامه نویسی با فلاتر

پیش ‌نیاز ها

برای این که نهایت بهره را از این آموزش ‌ها ببرید باید موارد زیر را از قبل آماده کرده باشید:

  1. آخرین نسخه از اندروید استودیو
  2. یک دستگاه یا شبیه‌ساز که اندروید با API 21 یا بالاتر روی آن نصب شده باشد.

پیکربندی اندروید استودیو

پس از نصب چند افزونه سبک شما می‌ توانید از اندروید استودیو بهره بگیرید که IDE بومی توسعه ‌دهندگان اندروید محسوب می‌ شود و اغلب برنامه‌ نویس‌ ها از آن برای نوشتن اپلیکیشن ‌های فلاتر استفاده می‌ کنند.

کار خود را با باز کردن اندروید استودیو و انتخاب گزینه Configure > Plugins در صفحه خوشامد گویی آغاز می‌ کنیم. در کادر گفت و گویی که باز می‌ شود دکمه Browse Repositories را زده و به دنبال افزونه Flutter جستجو می‌ کنیم.

زمانی که افزونه را یافتید دکمه Install را بزنید. در این زمان از شما سوال می ‌شود که آیا می‌ خواهید افزونه Dart نیز نصب شود. دکمه yes را انتخاب کنید.

پس از نصب هر دو افزونه، دکمه  را بزنید تا پیکربندی به پایان برسد.

ایجاد یک پروژه جدید

پس از ری‌ استارت کردن اندروید استودیو می توانید یک دکمه Start a new Flutter project را در صفحه خوشامد گویی اندروید استودیو ببینید. آن را بزنید تا نخستین پروژه فلاتر خود را ایجاد کنید. در صفحه بعدی گزینه Flutter Application را انتخاب کرده و Next را بزنید.

اینک فرمی را می بینید که از شما می خواهد جزییات مختلف اپلیکیشن فلاتر خود مانند نام و مکان آن را را وارد کنید. اطمینان حاصل کنید که مقادیر معتبری را در فیلد های مربوطه وارد می کنید.

افزونه فلاتر به همراه SDK فلاتر ارائه نشده است. از این رو باید SDK را به طور مجزا نصب کنیم. این کار از طریق فشردن Install SDK دکمه میسر است.

بسته به سرعت اتصال اینترنتی ‌تان، فرایند نصب SDK ممکن است چند دقیقه طول بکشد. پس از این که نصب با موفقیت پایان یافت، می‌ توانید با زدن دکمه Next مراحل راه‌ اندازی پروژه را به پایان ببرید.

افزودن نقطه ورود

در سراسر آموزش برنامه نویسی با فلاتر کد خود را درون فایل lib/main.dart خواهیم نوشت. این فایل به صورت پیش ‌فرض شامل برخی کد های نمونه است که نیازی به آن‌ ها نداریم. بنابراین قبل از هر کاری همه محتویات این فایل را حذف می ‌کنیم.

همانطور که پیش تر گفته شد فریمورک فلاتر از زبان برنامه‌ نویسی Dart استفاده می‌ کند. این زبان فرایند یادگیری آسانی دارد و دستور زبان آن مشابه زبان ‌های جاوا و C است. در نتیجه مانند اغلب برنامه‌ های مستقل جاوا و C، یک اپلیکیشن فلاتر نیز به تابع ()main نیاز دارد که تابعی خاص است که به عنوان نقطه ورودی برنامه عمل می ‌کند.

در این زمان می ‌توانید با زدن دکمه Shift+F10 اپلیکیشن را بیلد کرده و اجرا کنید. اگر با هیچ خطایی در مراحل قبل مواجه نشدید، اپلیکیشن را می‌ بینید که صفحه‌ ای با یک بوم خالی را روی دستگاه نشان می‌دهد.

استفاده از ویجت‌ های بی‌حالت

در آموزش برنامه نویسی با فلاتر همه اپلیکیشن ‌های فلاتر از یک یا چند ویجت تشکیل یافته ‌اند. ویجت ‌ها وهله‌ هایی از کلاس‌ هایی هستند که امکان ترسیم متن و تصویر را روی صفحه ایجاد می‌ کنند. به طور معمول شما مجبور نیستید ویجت ‌های سطح پایین را از صفر بنویسید، زیرا در این فریمورک، طیف گسترده‌ ای از ویجت ‌های پیش‌ ساخته زیبا عرضه شده است که با زبان ‌های برنامه ‌نویسی اندروید و همچنین iOS سازگار هستند.

0 0 vote
Article Rating
مشترک ها
به من اطلاع بده
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
گفتگو از طریق واتس آپ