گروپ دیزاین | ارائه دهنده خدمات نوین

وب سایت دوزبانه

 ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴

نکته : در تمام این مقاله منظور از وبسایت اصلی، وبسایت با زبان اصلی و وبسایت فرعی، وبسایت دوم و با زبان جدید میباشد.

حتما اگر در گوگل سرچ کرده باشید با مطالب زیادی در این باره  مواجه شده باشید. تقریبا تمامی مطالب فارسی درباره دو زبانه کردن وردپرس برای ترجمه ی پست ها به زبان های مختلف از طریق نصب کردن افزونه هست.

ما در ابتدا به شما توضیح میدهیم که چه قسمت هایی در سیستم وردپرس وجود دارد که ممکن است بر اساس نیاز شما نیاز به ترجمه داشته باشید.

هر وبسایت با سیستم وردپرس از ۲ قسمت اصلی تشکیل شده است :

۱-    قسمت استاتیک سایت

۲-    قسمت دینامیک سایت

قسمت استاتیک : به محتویاتی که در دیتابیس ذخیره نشده باشند و یا به زبان ساده به زبان های برنامه نویسی تحت وب ( PHP & MySQL ) نوشته نشده باشند استاتیک یا به اصطلاح ثابت هستند. به زبان تخصصی به محتویات سمت کاربر ( user-side ) گفته میشود.

تمام کلماتی که در قالب های وردپرس ( themes ) باشند به صورت ثابت در آن قالب وجود دارند و شما باید برای تغییر آن ها قالب را ویرایش کنید.

قسمت دینامیک : بخشی که در ارتباط با زبان برنامه نویسی و دیتابیس باشد دینامیک است که در وردپرس این زبان ها PHP و SQL هستند.

اگر داده ای در دیتابیس تغییر کند در وبسایت نیز تغییر میکند. مانند تیتر،  متن، آدرس عکس و … یک مطلب

این دو بخش کاملا جدا از هم کار میکنند، برای مثال اگر قالب یک وبسایت وردپرس را تغییر دهید مطالب شما از بین نمی رود.

خوب، به موضوع دو زبانه کردن سیستم وردپرس برگردیم. در ابتدا باید بگوییم که در نهایت بهترین و کامل ترین راه نصب یک وردپرس دیگر و ترجمه قالب و طی هر به روز رسانی آپدیت هر دو وبسایت در یک زمان است که در پایین به آن اشاره میکنیم. هر کدام از روش های دیگر دارای مشکلات و درگیری های خودشان است ولی ما سعی میکنیم روش های دیگر ( بعضی از آن ها ) را بیان کنیم.

روش اول: راه اندازی وبسایتی دیگر موازی وبسایت با زبان اصلی

در عین حال که کاملترین راه در نظر گرفته میشود زمانگیر ترین نیز هست.

در ابتدا باید باید یک وردپرس دیگر راه اندازی کنید. میتوانید برای این کار هاستی دیگر تهیه کنید و یا در یک فولدر دیگر بر روی هاست وبسایت اصلی این کار را انجام دهید. اگر وبسایت شما یک وبسایت کاملا جدید است یک دیتابیس ( پایگاه داده ) جدید برای آن ایجاد کنید. در صورتی که وبسایت اصلی شما مطالب زیادی داردو نمیتوانید تک تک آن ها را به وبسایت فرعی اضافه کنید باید از روی دیتابیس سایت اصلی خود یک بار تکثیر کنید که روش های کامل این کار در مقاله ای دیگر آموزش داده خواهد شد  و در اینجا فقط اشاره خواهیم کرد :

phpMyAdmin > ( Select Database ) > Copy Database to

پس از ساخت دیتابیس و نصب وردپرس به مدیریت وردپرس رفته و تمامی مطالب را که نیاز به ترجمه دارد ترجمه کنید و سپس به پوسته ( قالب ) رفته و از طریق ویرایش پوسته تمامی کلماتی که در قالب استفاده شده است به زبان جدید خود ترجمه کنید.

روش دوم: ترجمه مطالب

این روش که در ۹۰% سایت های ایرانی به آن با موضوع دو زبانه کردن وردپرس اشاره شده است با استفاده از افزونه های مختلف انجام پذیر است. کار این افزونه ها این است که به شما این امکان را می دهند تا بتوانید مطالب خود را به زبان های مختلف ارسال کنید و این افزونه آن ها را از طرق مختلف به هم وصل می کنند.

معروف ترین این پلاگین ها در زیر فهرست شده است :

۱-    WPML

۲-    qTranslate

۳-    Transposh

۴-    Multilingual Press

۵-transposh translation filter for wordpress

هر کدام آن ها به نحوی کار ترجمه و وصل کردن آن ها به هم را انجام میدهند ولی همه در نهایت با محیطی ساده درخواست شما را برای شما انجام میدهند.

ضعف این روش : در این روش برخی از متون ترجمه نشده و تمام کلماتی که در قالب استفاده شده اند به زبان اصلی باقی می مانند. برخی از آن ها به شما امکاناتی میدهند تا از طریق ویرایش قالب و تگ گذاری این مشکل را برطرف کنید ولی در این صورت این همان روش اصلی میشود و تنها برتریش داشتن ۱ صفحه مدیریت است ولی در عوض مشکلاتی مانند ایجاد مشکل در صورت تغییر قالب، مشکلات مربوط به بهینه سازی جستجو و … را به وجود می آورد.

روش سوم : استفاده از سرویس های ترجمه

یکی دیگر از روش های ترجمه وبسایت استفاده از سرویس وبسایت های ترجمه است که یکی از بهترین آن ها Google Translate میباشد.

Website Translator شرکت گوگل در نهایت به شما کدی میدهد که با قرار دادن آن در وبسایت خود میتوانید به dropdown box ای دسترسی داشته باشید که با انتخاب زبان مورد نظر خود وبسایت شما به آن زبان نمایش داده میشود.

نکته : قسمت meta کد داده شده را در <head> وبسایت خود و div را در هر قسمتی که میخواهید این آپشن نمایش داده شود قرار دهید.

راهنمای نصب یک افزونه مناسب این کار:

اسم این افزونه transposh translation filter for wordpress می باشد که با قدرت ترجمه ی گوگل و بینگ عمل می کنه , در ضمن افزونه از مخزن وردپرس دانلود شده و نسخه ی جدیدش هستش وکاملا تست شده واقعا اگر شما نمی خواهید که این امکان رو به ساییتون اضافه کنید پیشنهاد می کنم یه بار با این افزونه کار کنید واقعا کارش حرف نداره , از نقاط قوت افزونه اینه که مثلا وقتی زبان انگلیسی رو انتخاب می کنیم خودش به صورت خودکار همه چیز رو از چپ نشون میده.

خوب نحوه ی نصب افزونه  مثل سایر افزونه ها هستش بعد از دانلود و نصب ممکن که وردپرس شما انگلیسی بشه , بعد از فعال کردن گزینه ای به نام ترنسپاش به قسمت مدیریت وردپرس اضافه میشه که باید برید تو اون قسمت بخش language  زبان پیش فرض رو تغییر بدید به فارسی با عمل درگ کردن.

نحوه ی قرار دادن ترجمه در سایت : می تونید از قسمت ابزارک ها ابزارک Transposh رو هر جایی که دوست دارید قرار بدید و یا اینکه اگر در جای دلخواهی می خواهید پرچم کشورها رو قرار بدید از کد های زیر استفاده کنید

و برای قرار دادن پرچم هم از کد زیر

0 0 vote
Article Rating
مشترک ها
به من اطلاع بده
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
گفتگو از طریق واتس آپ