به روند برنامه ریزی و ساخت سایت به همراه محتوا،فایل های صوتی و تصویری توسط یک طراح را طراحی سایت می گوییم. از این رو با ایجاد این صفحات می توانیم به توسعه کسب و کار خود و به ارائه خدمات یا فروش محصول بپردازیم . امروزه هر کسی در هر زمینه شغلی می داند برای توسعه کار خود و داشتن تعامل با مشتریان بیشتر نیاز و وب سایت دارد . برای اینکه وب سایتی قدرتمند داشته باشیم باید اصول فنی و طراحی ظاهری آن را رعایت کنیم تا سایتمان از نظر سئو بهینه و در نتیجه ی جست و جوی موتورهای جست و جو مثل گوگل در رتبه بالا قرار بگیرد.این فرآیند همه در راستای رونق و درآمد کاری ما نقش مهمی دارند.طراحان سایت از ابزارهایی مثل اچ تی ام ال ، سی اس اس ، پی اچ پی و… برای طراحی سایت استفاده می کنند.
طراحی سایت مرتبط با نیاز
ساده ترین و ارزان ترین راه برای معرفی بازار کار خود به دنیا ،داشتن وب سایت است و این تنها از طریق طراحی سایتی متناسب با کسب و کار می باشد. سایتی که بتواند به خواسته های ما پاسخ دهد و مارا با مشتری وارد تعاملی درست کند. همچنین طراحی آن طوری باشد که ما را از مراجعه به طراح سایت بی نیاز سازد و در راستای اهداف ما باشد.
مراحل طراحی سایت
- اولین قدم جمع آوری اطلاعات است که طراح سایت از کافرما از نوع و عملکرد سایت حویا می شود که سایت چه هدفی و چه خدماتی را قرار است ارائه دهد چه ویژگی هایی و محتوایی به همراه خواهد داشت که این بخش اصلی ترین و مهم ترین قسمت قبل از طراحی کردن سایت است.
- انتخاب اسم برای سایت که کارفرما آن را انتخاب کرده تا بسته به آن دامنه یا آدرس سایت مشخص شود. نباید تکراری باشد و در صورت تکرار باید آن را از صاحب قبلی خریداری کرد.
- قدم بعدی می تواند طراحی سایت باشد که شامل اقداماتی مثل : برنامه ریزی و دسته بندی اطلاعات،برنامه نویسی پروژه،تولید محتوای سایت،بارگزاری و آموزش به مدیر سایت برای کار با سایت می باشد.
- بهره برداری نهایی از سایت،که در این بخش از سایت می توان استفاده نمود.
- در انتها پشتیبانی است که در زمان های مختلف بسته به نوع سایت برای بهبود روند سایت صورت می پذیرد.
رعایت استاندارهای روز
- واکنش گرا همان انعطاف پذیر بودن وب سایت طرحی شده که قابل استفاده در هر وسیله هوشمندی باشد.
- افزایش سرعت بارگزاری صفحات،چراکه کاربران وقت کمتری را صرف لود شدن صفحات می کنند و کمتر منتظر می مانند.
- طراحی کردن سایت بر پایه سئو،که مجدد لازم به پرداخت هزینه ای بابت سئو سایت نباشید.
- ایجاد شبکه های اجتماعی و قرار دادن لینک آنها در وب سایت.
- با استفاده از قرار دادن کد آمارگیر گوگل می توانید بازدیدکنندگان خود را به دقت مورد ارزیابی قرار داد.
- از سیستم متن باز مانند وردپرس و جوملا و دیتالایف برای مدیریت محتوای سایت استفاده کنید.
- و در آخر ولی مهم تر از همه امنیت است. امنیت و سئو سایت خود را دز طراحی سایت مد نظر قرار دهید.
به طور کلی دو نوع طراحی سایت وجود دارد :
وب سایت استاتیک و وب سایت داینامیک که هر دو از نظر ظاهری کاملا یکی بوده دارای محتوا،فیلم، عکس طراحی گرافیکی می باشند اما با این تفاوت که در سایت های داینامیک امکاناتی چون پنل مدیریتی،امنیت بالا،امکان بروزرسانی روزانه محتوا،سئو بهتر،قابلیت عضو گیری و از این قبیل مزایا بوذه اما در وب سایت استاتیک چنین نمیباشد.در نتیجه وب سایت داینامیک کاربردی تر محسوب می شود.