گروپ دیزاین | ارائه دهنده خدمات نوین

همه چیز درباره ی « موتور جستجو وب »

 ۱۴ آبان ۱۳۹۸

موتور جستجو همه چیز درباره ی « موتور جستجو وب »

وب یک سامانه اطلاعاتی است که از طریق اینترنت برای همه ی افراد قابل دسترسی شده است و روزانه هزاران اطلاعات و داده جدید در آن بارگزاری می شود ، این بدین معنا است که شما هنگامی که برای بدست آوردن اطلاعات به اینترنت مراجعه می کنید ، بینهایت داده مرتبط با خواسته ی مورد نظر شما وجود دارد اما شما برای مشاهده ی این اطلاعات نیارمند یک موتور جستجو هستید.

موتور جستجو وب

Web search engine ( موتور جستجو وب ) یک ابزار برای بدست آوردن اطلاعات موجود در وب است ، با وجود این ابزار ، شما کافی است هر چه را که می خواهید در آن سرچ کنید ، تا موتور جستجو بر اساس الگوریتمی که دارد اطلاعات موجود در وب را استخراج و به صورت یک فهرست به شما نمایش دهد .

عملکرد موتور های جستجو وب

یک موتور جستجو برای آن که بتواند کارامد باشد باید تمام صفحات وب را جستجو و بر اساس الگوریتم های خود آن ها را رتبه بندی کند تا در زمان نیاز کاربر به داده ای خاص ، مناسب ترین و مرتبط ترین آن ها را ارائه دهد ؛ موتور های جستجو برای رسیدن به این اهداف ، لازم است دو اقدام اساسی را انجام دهند :

۱- خزیدن در سایت های موجود در وب و ایندکس کردن صفحات آن ها :

خزنده وب یک برنامه کامپیوتری است که می تواند به صورت خودکار در وب سایت ها حرکت و اطلاعات موجود در آن ها را ثبت کند ؛ موتور های جستجو از این خزنده ها استفاده کرده تا فایل های موجود در وب را ایندکس کنند ، بدین صورت که وقتی خزنده ای وارد یک وبسایت شده ، به دنبال لینک ها رفته و از یک لینک به لینک دیگر می رود ، این گونه امکان ایندکس کردن تمامی صفحات وب برای موتور های جستجو محیا می شود .

۲- رتبه بندی وبسایت ها

هدف و وظیفه یک موتور جستجو ارائه مرتبط ترین و بهترین نتیجه ها به کاربران است . موتور های جسجو برای اینکه بتوانند به هدف خود برسند و وظیفه خود را به خوبی انجام دهند ، برای وب سایت ها یک سری استاندارد ها و قوانینی مشخص کرده اند ؛ وجود این استاندارد ها و الگوریتم ها دسترسی را برای موتور های جستجو آسان تر کرده و باعث درک بهتر محتوای یک وبسایت توسط آن ها می شود در نتیجه موتور های جستجو می توانند وب سایت هایی که بیشترین ارتباط با عبارت جستجو شده ی کاربر را دارا هستند در رتبه های بالاتری در صفحه نتایج جستجو نشان دهند .

بهینه سازی موتور جستجو

عبارت Search Engine Optimization ) SEO ) به معنای بهینه سازی موتور جستجو است و به مجموعه اقدامات و الگوریتم های برنامه ریزی شده و دقیقی گفته می شود که رتبه و رنکیگ سایت شما را در رتبه بندی نتایج جستجو مشخص می کنند . سئو یک سایت باید توسط یک سئو کار ( متخصص سئو ) انجام شود ؛ در واقع رعایت قوانین و الگوریتم های سئو باعث می شود رتبه شما افزایش پیدا کرده و جز اولین نتایج جستجو شده توسط موتور های جستجو باشد .

انواع موتور های جستجو

در یک دید کلی می توان موتور های جستجو را به ۲ بخش تقسیم بندی کرد :

۱ – خزیدن در وبسایت ها به کمک ربات خزنده و کلمات کلیدی :

این گونه موتور های جستجو از خزنده های وب استفاده کرده و در وبسایت ها بخصوص وبسایت های تازه تاسیس می خزند و بر اساس کلمات کلیدی و دیگر الگوریتم های خود ، به یک وبسایت رتبه می دهند .

مثال : گوگل

۲ – دایرکتوری

شیوه ی کار این موتور های جستجو بدین شکل است که ابتدا مالک یک وبسایت ، اطلاعات و حوزه ی فعالیت سایت خود را در فهرست دایرکتوری مرتبط با وبسایت خود ثبت می کند ؛ در ادامه کلمه ی کلیدی متناسب با وبسایت خود را تعیین کرده و لینک سایت خود را قرار می دهد ؛ سپس فهرستی که در دایرکتوری آن را ثبت کرده است توسط مدیران موتور جستجو بررسی و تائید می شود .

مثال : یاهو

۱۰ موتور جستجو ی برتر

۱ – گوگل (Google) : اولین و پر استفاده ترین Web search engine در جهان است ؛ طبق اخرین آمار سال ۲۰۱۶ که در ماه فوریه منتشر شد ، این موتور جستجو ۶۵ درصد کل جستجو ها را به خود اختاص داده است .

۲ – بینگ (Bing) : بعد از گوگل متور جستجو بینگ در رتبه ی دوم است و ۲۱٫۴ درصد جستجو ها را به خود اختصاص داده است .

۳ – یاهو (Yahoo) : شرکت یاهو توسط بینگ مدیریت می شود و این شرکت علاوه بر موتور جستجو دارای سرویس ایمیل و چت است ؛ سرویس ایمیل یاهو امروزه یکی از پر استفاده ترین سرویس های ایمیل است اما یاهو چت ( سرویس چت یاهو ) چند سالی است که فعالیت خود را متوقف کرده است .

۴ – Ask.com : همان طور که از اسم این موتور جستجو مشخص است ، اساس آن پرسش و پاسخ توسط کاربران است و این موتور جستجو توانسته است ۳ درصد جستجوی کل را به خود اختصاص دهد .

۵ – AOL.com : سهم این موتور جستجو از جستجوی کل ۰٫۶ درصد است ؛ AOL بیشتر با نام « آمریکا آنلاین » شناخته می شود ؛ ۵۸ شرکت فناوری توسط این موتور جستجو خریداری شده که از معروف ترین آن ها می توان به : نت اسکیپ( Netscape ) / خبرگزاری هافینگتون پست ( The Huffington Post ) اشاره کرد .

۶ – بایدو (Baidu :( Baidu محبوب ترین موتور جستجو در کشور چین است و با توجه به جمعیت ۱٫۴۱۷ میلیاردی خود توانسته است رتبه ۴ الکسا را به خود اختصاص دهد .

۷ – Wolframapha : این موتور جستجو یک موتور جستجوی محاسباتی است و داده ها ، فرمول ها و اطلاعات محاسباتی و عددی را در اختیار شما قرار می دهد .

۸ – DuckDuckGo : شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که این موتور جستجو اگر در بین کاربران جا بیوفتد می تواند رقیبی برای گوگل باشد ! مزیت های DuckDuckGo :

  • رابط کاربری ساده
  • عدم ذخیره ی مسیر های جستجو و اطلاعات کاربران
  • پشتیبانی نکردن از آگهی های تبلیغاتی 😍
  • و . . .

۹ – Internet Archive : این موتور جستجو در بر گیرنده تاریخچه و اطلاعات تمامی دامنه ها و وبسایت ها است .

۱۰ – Yandex.ru : این موتور جستجو رتبه ۴ ام موتور های جستجو در کشور روسیه را دارد و جز ۳۰ موتور جستجوی اول در الکسا است ؛ فعالیت Yandex در زمینه نمایش و معرفی محصولات و خدمات است و ۶۵ درصد جستجو ها را در کشور روسیه به خود اختصاص می دهد .

 

0 0 vote
Article Rating
مشترک ها
به من اطلاع بده
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
گفتگو از طریق واتس آپ